НАЛЕД: Више канала за комуникацију привреде и државе

БЕОГРАД:Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД) отворила је више додатних канала за комуникацију привреде, представника локалних самоуправа и државе од увођења ванредног стања.
NALED
Фото: Youtube Printscreen

У секцији Ковид-19 на свом интернет порталу НАЛЕД свакодневно објављује проблеме које привреда доставља, као и предлоге решења пристигла из привреде за одржање пословања и радних места током и након пандемије корона вируса.

До сада је пристигло више од 50 проблема и предлога решења из свих индустрија - произвођачи, услужне делатности, предузетници... Највећи изазови са којима се суочавају јесу плаћање обавеза према радницима и држави, набавка заштитних средстава и поштовање административних процедура и рокова, саопштио је НАЛЕД.

Ова организација укључила се у решавање тих проблема тако што је доставила држави предлог 10 мера за растерећење привреде и очување радних места.

НАЛЕД је отворио и страницу за питања привреде о примени прописа током ванредног стања на које одговара стручни тим ове организације а одговори су јавно доступни свим привредницима у Србији, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести