Нема више на шалтер у Катастар по лист непокретности

БЕОГРАД: Влада Србије усвојила је на данашњој седници Уредбу о условима издавања извода из листа непокретности и листа вода из Геодетско-катастарског информационог система, од стране јавних бележника и геодетских организација.
Katastar u Novom Sadu Foto: Dnevnik.rs/B. Lučić
Фото: Dnevnik.rs

"Усвајањем ове уредбе решен је велики проблем због којег су грађани морали да лично одлазе на шалтер Републичког геодетског завода (РГЗ) како би добили лист непокрености. Сада је то решено и комплетан посао преноса непокретности ће се завршавати код нотара", рекла је потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

Наш циљ је да све услуге катастра буду максимално ефикасне за грађане, да немамо гужве на шалтерима, а то је значајно и за укупан пословни амбијент и рејтинг Србије на Дуинг бизнис листи, истакла је Михајловић, саопштило је министарство.

Текст те уредбе усаглашен је ове седмице на састанку потпредседнице владе са директором РГЗ-а Борком Драшковићем и руководством Јавнобележничке коморе.

Тако је решен проблем за грађане који су у претходном периоду морали лично да одлазе у РГЗ да прибаве лист непокретности, уместо да тај посао заврше код јавног бележника.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести