Немачки инвеститори улажу у CarGo

БЕОГРАД: Компанија CarGo Технолоџиз је, након две године интензивног развоја, добила финансирање за развој CarGo Green Mobility пројекта, који ће бити представљен у Франкфурту 9. и 10. маја немачким инвеститорима.
CarGo
Фото: Ilustracija/appcargo.net

На позив Европског института иновација и технологија (ЕИТ) пројекат ће представити директор CarGo, Вук Губеринић, и председник Удружења грађана CarGo, Александар Вучић.

Ово је сјајна прилика и за нашу земљу, не само за CarGo, да покажемо домаћу памет, идеје и пројекте које можемо да извозимо и то у Франкфурту, као највећем европском економском чворишту, изјавио је Губеринић. 

Вучић је тим поводом истакао да је ово огроман успех за све и да се са поносом може рећи да српски ИТ заиста осваја Европу.

Драго нам је што поред најава немачких инвеститора који долазе у Србију, можемо да кажемо и да пројекат из Србије одлази у Немачку, рекао је Вучић, наводи се у саопштењу компаније.

Додао је да су млади људи, пуни енергије и идеја, окупљени у Удружењу, решили да не седе скрштених руку већ да раде на смањењу емисије угљен диоксида, чиме још једном доказују да CarGo није такси, већ много више од тога.

Од наше државе не тражимо ништа, ни новац, ни било какве друге субвенције, већ само да нас оставе на миру и не прете хапшењима јер ми нисмо непријатељи, већ мислимо добро нашој земљи и нашим грађанима широм Србије, казао је Вучић.

Губеринић је рекао да CarGo сада улази у другу развојну фазу у којој крећу ка првим пилот пројектима, а према његовим речима, развој ових идеја може да представља и значајан замајац за привреду и запошљавање, првенствено у Србији, али и шире.

Развој ових пројеката ће друштву пружити прилику за економски раст и развој уз коришћење еколошких, одрживих модела.

Поред тога, екологија је битна за наше окружење и здравље наше деце. Сви знамо колико је Београд загађен, а то је у великој мери због транспорта. Не загађује само неколико великих димњака, већ и стотине хиљада аутомобилских ауспуха, додао је Губеринић.

Како је навео, поред немачких инвеститора у Франкфурту ће бити присутно и неколико инвеститора из САД и земаља Европске уније, с којима ће такође разговарати и понудити иновативна решења.

Губеринић најављује и да ће у наредном периоду разговарати и с инвеститорима с америчког континента и с фондовима из Емирата, а наравно и с кинеским инвеститорима, што је јако значајно и за њихову земљу.

Европски институт иновација и технологије (ЕИТ) у оквиру свог климатског програма ради на транзицији ка еколошки одрживим економским моделима. Овај програм, део је заједнице знања и иновација (КИЦ), која тежи ка просперитетном друштву отпорном на климатске промене, утемељеном на циркуларној економији, окупиће све европске стартапове који доприносе смањењу емисије угљен диоксида и стварања здравије околине. 

CarGo на овај начин постаје део велике европске породице стартапова из целе источне и централне Европе, од Естоније па до Малте и Кипра, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести