Нигерија заинтересована за српску храну и лекове

БЕОГРАД: Компаније из Нигерије заинтересоване су за увоз различитих врста производа из Србије, од хране и лекова до пољопривредне механизације, истакнуто је на састанку у Привредној комори Србије.
market hrana
Фото: Dnevnik, arhiva

Делегација шест нигеријских компанија, коју предводи председник новоформиране Српско-нигеријске привредне коморе Теми Голд, борави у Београду, а привредници су заинтересовани за увоз  лекова, пољопривредних производа из Србије, као и пољопривредне механизације, ђубрива, козметичких производа, опреме за салоне и кетеринг, као и за грађевинске услуге српских предузећа. 

Потпредседник ПКС Мирослав Милетић,  представнике пословне заједнице Нигерије упознао је са активностима Коморе и указао да две коморе, осим подршке развоју трговинских аранжмана две земље, морају да раде на заједничким стратешким пројектима. 

На састанку је договорено да ће пословне асоцијације у наредном периоду активности усмерити на повезивање српских и нигеријских привредника, размену информација и развој виших облика сарадње. 

Теми Голд, председник Српско-нигеријске привредне коморе рекао је да су велике могућности за јачање привредне сарадње Србије и Нигерије у различитим привредним гранама. 

Компаније из Нигерије учествовале су на конференцији „Како пословати са Подсахарском Африком“, коју је 25. априла организовала ПКС, а следећа делегација нигеријских привредника планира да посети Србију и Новосадски пољопривредни сајам у мају.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести