Николић: "Појас и пут" шанса за Европу, Србију и Кину

БЕОГРАД: Иницијатива "Појас и пут" развојна је шанса за Европу, за Србију и за кинески народ, а Кина ће у Србији наћи највећег пријатеља и разумевање за своје иницијативе и предлоге, изјавио је данас председник Националног савета за координацију сарадње са Руском Федерацијом и Кином Томислав Николић.
Tomislav Nikioli/Tanjug
Фото: Tanjug

"Србија је отворена за све инвеститоре и спремни смо да понудимо најповољније услове, што је политика Владе Републике Србије, а подржавам иницијативу ваших привредника да у Србији улажу у инфраструктуру, саобраћај, енергетику, туризам, као и да подстичу унапређење културних веза између наших народа", рекао је Николић на састанку са представницима Међународне привредне коморе НР Кине за приватни сектор.

Како је рекао председник Међународне привредне приватне коморе Сун Јањун, главни разлог његовог поновног доласка у Србију јесте продубљивање међусобних привредних и културних облика сарадње, саопштено је из Националног савета. 

"Србија је кључна држава у кинеској иницијативи ''Појас и пут''. Желимо да развијемо наше културне, туристичке и привредне везе кроз конкретне пројекте јер ваша земља има велики потенцијал и ми то желимо да покажемо кинеском народу, рекао је Сун.

Међународна привредна комора Кине за приватни сектор, каже Сун, одлучила је да у Србији предложи формирање центра за привредну, културну и туристичку размену, како би се успоставила што боља комуникација са надлежним органима Србије. 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести