НИС плански зауставља рафинерију у Панчеву, 470 милиона за радове

ПАНЧЕВО: У Рафинерији нафте Панчево у марту ће бити спроведена планска обустава производње током које ће бити изведени радови чија се вредност процењује на 470 милиона динара, саопштила је данас Нафтна индустрија Србије.
с
Фото: Youtube Printscreen

Сви радови на чишћењу, ревизији и санацији опреме, као и инвестициони пројекти биће изведени у складу са строгим еколошким стандардима и правилима безбедности на раду.

НИС наводи да ће због активности бити заустављени производни процеси у свим најважнијим постројењима рафинерије, а додаје се да обезбеђене залихе гарантују несметану отпрему и уредно снабдевање тржишта свим врстама деривата током обуставе рада постројења.

Кључне активности у рафинерији биће обављена на постројењу С-44501 (Клаус) у циљу повећања поузданости рада постројења, а значајни инвестициони радови планирани су на постројењу за производњу бензинских компоненти и гасова (ФЧ комплекс), као и на Атмосферској дестилацији.

НИС наводи да ће бити реализован и низ раније усаглашених техничко-технолошких измена у циљу повећања енергетске ефикасности рафинерије и побољшања рада прерадивачког комплекса током лета.

На радовима ће бити ангажовано више од 250 запослених НИС-а и екстерних извођача.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести