Нова робна кућа "Икеа": 50 милиона евра, посао за 400 људи

БЕОГРАД: Компанија "Икеа" планира да до пролећа 2020. изгради нову робну кућу у Београду, што је инвестиција вредна 50 милиона евра, а посао ће добити 400 људи.
Ikea Zorana Mihajlovic/Fonet
Фото: FoNet

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је данас са Стефаном Вановербекеом, директором компаније "Икеа" за Југоисточну Европу, о наставку успешне сарадње и новој инвестицији коју "Икеа" планира да реализује у Србији, вредној 50 милиона евра.

„Задовољство ми је што настављамо добру сарадњу и што ће ''Икеа'' градити нову робну кућу у Београду. Тај пројекат не само да ће донети нашој земљи нове приходе и инвестицију вредну 50 милиона евра, већ ће допринети запошљавању нових 400 људи“, рекла је Михајловићева.

Вановербеке је, како је саопштено, захвалио Михајловићевој, рекавши да је добра, отворена сарадња резултирала наставком инвестирања у Србији, чиме ће укупна вредност инвестиција ове компаније у Србији износити 120 милиона евра.

„План нам је да на пролеће наредне године започнемо изградњу новог ритејл парка и да буде отворен на пролеће 2020. године. Предлажем да са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре потпишемо Меморандум о разумевању, како бисмо пројекат реализовали ефикасно, као и све до сада“, рекао је он.

На састанку је било речи и о наставку сарадње у области родне равноправности.

Вановербеке је истакао да „Икеа“ поштује принцип једнаких зарада мушкараца и жена, те да пружа подршку запосленима у усклађивању родитељских обавеза са пословним циљевима.

"Икеа'' је одличан пример поштовања принципа родне равноправности и унапређења положаја жена. Заједничким активностима можемо допринети да се жене економски оснаже и буду равноправне у остваривању својих права", рекла је Михајловићева.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести