Новосадски сајам остварио добит од око 20 милиона динара

- Ова година била је веома успешна за Новосадски сајам јер је приходовано око 637.820.000 динара, остварена је добит од око 20.000.000 динара, у унапређење пословних капацитета је из сопствених средстава инвестирано 31.000.000 динара, смањена је кредитна задуженост и ојачана финансијска стабилност на дужи рок - рекао је на конференцији за новинаре генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић. 
novosadski sajam
Фото: Tanjug ( J.Pap, arhiva)

- Одржано је 19 сајмова и изложби у 74 сајамска дана, у Конгресном центру је било 218 догађаја, просторни капацитети били су заузети 270 дана, а манифестације на Новосадском сајму видело је 320.000 посетилаца.

По његовим речима, овогодишњи приход Новосадског сајма већи је за 12,5 милиона него прошле године, а у односу на 2014. годину већи је за 30 одсто. У потеклих пет година Новосадски сајам је остварио укупан приход од око три милијарде динара, а пословни резултат у истом периоду је укупно 131 милион динара.

- Наш пословни и финансијски успех значајан је и за Нови Сад, који је као град домаћин, од сајамских активности ове године приходовао близу шест милијарди динара. Истворемено, у буyет Србије је уплаћено 188,1 милиона динара на име пореских обавеза - рекао је Цветковић

По његовим речима, најзначајнија манифестација која се одржава на Новосадском сајму и најзначајнији догађају у области пољопривреде и бизниса у овом делу Европе - Међународни пољопривредни сајам наредне године биће одржан од 16. до 22. маја. Следеће гдоине Конгресни центар „Мастер” биће место на којем ће се окупити стручњаци из области пољоприведе јер ће Институт за ратарство и повртарство приредити два интернационална догађаја – Међународну конференцију о сунцокрету и Међународну конференцију о соји.

- Дугогодишња добра сарадња са државним, покрајинским и градским институцијама и структурама настављена је реализацијом пројеката које смо припремили  понудили као могућност да се на сајмовима представљају, развијају и повежу с привредом. Та сарадња посебно је видљива на неколико манифестација - Сајму образовања, Данима енергетике, Међународном пољопривредном сајму, Сајмовима „Лорист” и Сајму „Наука за привреду” и сигурно је да ће се, на обострану корист, наставити - рекао је Цветковић.

Д. Млађеновић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести