Обустављена испорука „голфа 8“ због техничких проблема

Компанија „Фолксваген“ обуставила је испоруку свог најновијег модела „голф 8“, а из немачке компаније су признали да тај њихов модел има техничке проблеме.
g
Фото: Youtube Printscreen

„Голф“ је деценијама најважнији модел „Фолксвагена“ и један од најпродаванијих аутомобила на тржишту, а сада се суочава са озбиљним техничким проблемом, пише немачки „Шпигл“ а преноси  Спутњик.

Фолксваген“ је званично саопштио да је испорука обустављена због „непоузданог преноса података кроз софтвер за онлајн конекцију“. Како пише „Шпигл“, на новом „голфу“ не ради дугме за позиве у случају опасности, које је постало обавезно за све нове аутомобиле у ЕУ од 2018. године.

Из „Фолксвагена“ су потврдили ту информацију и навели да су проблем са асистенцијом за позиве у случају опасности открили током контроле квалитета у фабрици.

Аутомобилски гигант није могао да каже колико аутомобила је погођено овим проблемом и да прво морају да обавесте федерално тело за транспорт.

После тога, „Фолксваген“ ће заједно са немачким властима проценити којем броју возила је потребно ажурирање спорног софтвера и какав ће опозив у питању бити, односно да ли ће власници долазити у сервис само како би био измењен софтвер, или се морају предузети и други кораци. Према незваничним информацијама, промене за софтвер требало би да буду спремне средином јуна.

Производња „голфова“ биће настављена у међувремену, али се они неће продавати, већ ће бити на лагеру док не буде спреман нови софтвер.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести