Од среде сајмови лова, риболова, спорта, туризма...

Јесења сезона сајмова на Новосадском сајму почиње у среду Међународним сајмом лова и риболова, који ће, како се очекује, отворити председник Скупштине Војводине Иштван Пастор.
d
Фото: Dnevnik.rs

Дан касније пред новосадском публиком представиће се и излагачи на Међународном сајму туризма, те сајмовима екологије и спорта, речено је на конференцији за новинаре на Новосадском сајму.

– На првој јесењој манифестацији наступиће око 450 домаћих и страних излагача из 20 земаља, који ће представити понуду у областима лова, риболова, туризма, те екологије и спорта – рекао је извршни директор за сајамску делатност на Новосадском сајму Борис Надлукач. – Током манифестације биће одржано и низ конгресних активности и пословних сусрета, припремљен је и велики број атрактивних догађања за посетиоце, а за посетиоце с купљеним улазницама и поклони у традиционалној Поклон-игри.

На Сајму лова и риболова наступиће познати произвођачи опреме за лов и риболов, а излагачи су припремили повољности приликом куповине. Обједињено ће се представити национални паркови Србије, ЈП „Војводинашуме” ће приказати свој рад у свим сегментима пословања, заједнички ће се представити покрајински секретаријати за привреду и туризам, за урбанизам и заштиту животне средине, за пољопривреду, водопривреду и шумарство, те за спорт и омладину. Представиће се и Град Нови Сад, пре свега Градска управа за заштиту животне средине и Градска управа за спорт и омладину.

На првој јесењој манифестацији наступиће око 450 домаћих и страних излагача из 20 земаља, који ће представити понуду у областима лова, риболова, туризма, те екологије и спорта

Централна тема Сајма туризма је активни туризам, као и рецептивни туризам и довођење страних туриста у Србију, а наступиће и петнаестак страних тур-оператера. Туристичку понуду представиће 70 градова и општина, а биће одржана и међународна такмичења у гастрономији „Гастро изазови”, у којима ће учествовати ученици, студенти и професионалци.

Капије Новосадског сајма отворене су до 7. октобра од 10 до 19 часова. Улазница кошта 300 динара, а за колективне посете, децу до 12 година и пензионере 200 динара. Породични дан је у петак, када ће цела породица моћи да посети сајам куповином само једне улазнице, а у недељу, 7. октобра, од 13 до 16 часова, улазница кошта 150 динара.

Д. Млађеновић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести