Отварање пута кроз Грделичку клисуру-победа грађевинара

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства, саобрацаја и инфраструктуре Зорана Михајловић најавила је да ће у суботу, 18. маја, бити отворен цео јужни крак Коридора 10 и поручила да то представља једну велику победу.
Grdelicka klisura/Fonet/MGSI
Фото: FoNet

Михајловић је за РТС рекла да је тај пут значајан за регионално повезивање и за целу Србију. 

Најавила је да ће у току лета бити завршен и источни крак и да ће коначно бити готов цео Коридор 10.

Министарка каже да ће грађани од суботе моћи да пролазе Грделичком клисуром аутопутем наводећи да је то била најтежа деоница. Указује да је уградено 250.000 тона асфалта и да су на тој деоници два највиша моста у Србији, 33 додатна моста, два најдужа тунела...

Истиче да је Србија показала да може да заврши један тако велики пројекат.

У петак почињу радови на ауто-путу од Прељине до Пожеге, а министарка је рекла да ће присуствовати и председник Србије. Ту деоницу радиће кинеска компанија.

Најавила је почетак радова и на Моравском коридору и на путу Сремска Рача - Кузмин.

Такође, рекла је да ће бити отворен пут од Обреновца до Прељине и да ће грађани коначно моћи да се измакну са Ибарске магистрале.

Говорећи о састанку с представницима ММФ-а, рекла је да је Србија добила похвале за управљање пројектима и да без тога не би могли да почну нови радови.

Када је реч о стању на пругама, министарка указује да је рехабилитовано око 700 километара и доведено на брзину од око 120 километара на час.

Додаје да се на томе ради интензивно, и да грађане оправдано занимају брза пруга и уредни и чисти возови.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести