Отворен мост који спаја К. Митровицу са путем Приштина-Рашка

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Данас је свачано отворен новоизграђени мост код Дудиног крша, који спаја Косовску Митровицу са регионалним путем Приштина-Рашка.
Косовоонлајн
Фото: Косовоонлајн

Пресецањем врпце мост су отворили председник Привременог органа општине Косовска Митровица Александар Спирић и помоћница директора Канцеларије за Косово и Метохију Јелена Стојковић, пренео је Косово онлајн.

Спирић је рекао да се заједничким снагама са државом Србијом чини све како би се створили што бољи услови за живот свих грађана у Косовској Митровици.

"За реализацију пројекта изградње овог моста влада Србије издвојила је 140 милиона. Радови су започети у августу и по плану су завршени баш данас, на дан града. Саобраћај ће се овим мостом растеретити, а ми ћемо наставити са реализацијом започетих пројеката. Захваљујемо нашем државном врху који је издвојио средства за реализацију као и самом извођачу који је у року завршио све радове", рекао је Спирић.

Стојковић је истакла да ће држава наставити са улагањима у бољи живот грађана.

"Овај мост повезује Косовску Митровицу са државним путем и свим својим приступним саобрћајницама. Ми овим показујемо да испуњавамо своја обећања и више од тога, јер осим изградње овог моста радићемо на побољшању путне инфраструктуре. Наставићемо са улагањима и то не само у путну инфраструктуру, већ и у осталим областима како би наша Косовска Митровица била боља и лепша", рекла је она.

Новоизграђени мост дугачак је 80 метара.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести