Отворен Сајам привреде у Новој Пазови

НОВА ПАЗОВА: У Новој Пазови данас је отворен 13. Регионални сајам привреде (РСП) који је окупио стотинак домаћих и страних компанија чији су погони и представништва у индустријској зони и на територији општине.
sajam/pexels.com
Фото: pexels.com/sajam

Председник општине Стара Пазова Ђорђе Радиновић је, отварајући Сајам, нагласио да је та општина већ годинама препознатљива као један од привредно најразвијених региона у Србији и да ће градњом инфраструклтуре и повезивањем аутопутева ван насељених места додатно оснажити своје капацитете за нова улагања.

Данас на територији општине послује више од 100 страних компанија, око 1.000 предузећа и више од 3.000 предузетника, а Сајам је, по оцени Радиновића, попримио међународни карактер јер има све више излагача из региона.

Гости Сајма су представници румунског града Дробета Турну Северин, а делегацију предводи градоначелник Мариус Скрецијус, који је истако сличности две локалне заједнице у подстицању и развоју привредних капацитета и позвао Пазовчане да унапреде сарадњу.

Организатори Сајма су општина Стара Пазова и Регионална привредна комора Сремског округа, траје два дана - 26. и 27. септембра од 10 до 19 часова, а улаз је бесплатан.

У оквиру 13. РСП Национална служба запошљвања организује Сајам запошљавања, на којем ће двадесетак послодаваца понудити 200 до 250 радних места на територији општине Стара Пазова.

Током сајма биће одржана и јавна трибина „Резултати борбе против сиве економије и рада на црно за период 2017-2019." коју организује Социјално-економски савет Општине Стара Пазова.

На територији општине Стара Пазова доминирају метална и пластична галантерија, прерада дрвета, хемијска индустрија, ИТ опрема, грађевинарство, текстил, обућа, прехрамбена индустрија, механизација, пољопривреда, туризам и угоститељство.

Последњих неколико година Општина подстиче, развија и промовише све примамљивије туристичке потенцијале, посебно везане уз Дунав, а очекује се да ће кроз активни, манифестациони и гастрономски туризам предстојећи Сајам бити прилика да се расположиви капацитети упосле.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести