Отворено још пет километара Ипсилон крака Коридора 10

СУБОТИЦА: Део Ипсилон крака Коридора 10, обилазнице око Суботице, у дужини око пет километара отворен је данас за саобраћај у присуству потпредседнице владе и министарке грађевинарства Зоране Михајловић.
Ipsilon krak Koridora 10
Фото: Tanjug

Она је најавила да ће цео Ипсилон крак Коридора 10 од 24 км бити завршен до краја 2019. године.

Отворен је данас сектор 2 Ипсилон крака односно део трасе од кружне раскрснице са сомборским путем до кружне раскрснице на бачко - тополском путу у дужини од пет километара.

Присуствовали су и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор, в.д. директора Коридора Србије Зоран Бабић, в.д. директора Путева Србије Зоран Дробњак и градоначелник Суботице Богдан Лабан.

Изградња сектора 2 је успешно завршена два месеца пре истека уговореног рока.

Извођач радова је конзорцијум компанија на чијем је челу Војпут из Суботице, а вредност радова је 337,7 милиона динара са ПДВ-ом.

Михајловић је подсетила да је део Ипсилон крака пуштен у саобраћај у марту ове године, тако да је за 10 месеци пуштено у саобраћај 6,5 км.

Активности на изградњи обилазнице су започете пре скоро 30 година.

Деоница од граничног прелаза Келебија до петље Суботица југ дужине око 24 км треба полуаутопутем да повеже гранични прелаз Келебија са аутопутем Хоргош - Нови Сад односно северним краком Коридора 10.

Обилазница око Суботице је веома значајна саобраћајно и економски за Суботицу и Србију.

Пројекат реализују Министарство грађевине и Коридори Србије.

Обилазница ће растеретити саобраћај у Суботици и поспешити развој индустријске зоне у том граду.

Прва деоница, део обилазнице и то део сектора 3 у дужини од 1,5 км изграђен је у марту 2017. а вредност изведених радова је била 114 милиона динара са ПДВ-ом.

Коридори Србије су обављали и послове стручног надзора над изградњом дела Ипсилон крака.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести