Овог месеца на лицитацији 13 војвођанских предузећа

НОВИ САД: Агенција за лиценцирање стечајних управника током овог месеца организује тридесетак продаја покретне и непокретне имовине предузећа.
29. novembar subotica
Фото: Youtube Printscreen/RTV

Тако ће се у мају на лицитацији наћи и 13 предузећа из Војводине, а купци ће моћи да купе зграде, силосе, млинове, земљиште, механизацију, производне хале, станове...

У четвртак, 9. маја, продаје се управна зграда с три помоћна објекта у Црвенки, власништво стечајног дужника ТП „Венац” АД из Црвенке. То предузеће је решењем Трговинског суда у Сомбору од 30. септембра 2011. отишло у стечај. Укупна површина управне зграде и три помоћна објекта је 584,38 квадратна метара. Поред тога, продаје се и 33 квадрата грађевинског земљишта под зградом, као и неколико ари земљишта под помоћним објектима. Почетна цена је 2.278.705,57 динара.

Дан касније, 10. маја, биће одржана друга продаја непокретне имовине „Конект групе” ДОО у стечају из Новог Сада, и то на основу решења Привредног суда у Новом Саду од 22. јануара 2013. године о банкротству. Продају се некретнине у катастарској општини Сента, потес Горњи салаши, а реч је о парцели чија је почетна цена 666.188,18 динара. Почетна цена за некретнине на потесу Богарош је 4.042.989,02 динара, док је за оне на потесу Чик и Костолањи Деже у Торњошу 4.384.116,78 динара.

За 13. мај је у Агенцији за лиценцирање стечајних управника у Београду заказана продаја непокретне имовине предузећа у стечају „Нови дом – столарија” из Дебељаче. Продају се објекат дрвне индустрије, индустрије намештаја и производње папира, односно производна хала у Дебељачи површине 4.860 квадрата. Почетна цена је 17.927.340 динара.

Поново је оглашена продаја преосталог дела стечајног дужника АД Бродоградилиште „Сава” Мачванска Митровица. Најважнију имовину чине објекти у Мачванској Митровици, дугорочни финансијски пласмани, и то 228 акција Јубмес банке које се котирају на Берзи и станови у откупу. Почетна цена на јавном надметању је 26.174.529 динара, а продаја је заказана за 15. мај у Агенцији за лиценцирање стечајних управника у Београду.

Други пут на продаји је имовина Индустрије меса и конзерви „29. новембар” АД Суботица у стечају, а надметање се одржава 15. маја у Центру за стечај Агенције за лиценцирање стечајних управника у Новом Саду.  Почетна цена целокупне покретне и непокретне имовине је 59.160.724,03 динара. У тој цени су силос и мешаона сточне хране у селу Мале Пијаце, а у оквиру њих је 14 објеката уписаних као зграде пољопривреде. У истом селу продаје се и пољопривредна апотека уз седам објеката уписаних као зграде пољопривреде, те метална надстрешица за приколице. У Малим Пијацама продају се и зграда за откуп, површине 148 квадратних метара и колска вага. На продају је и зидани објекат млина укупне површине 209 квадрата, хангар површине 318 квадратних метара, а ту су и управна зграда и портирница. У Чантавиру се продаје малопродајни објекат, а у Суботици три киоска од по 16 квадратних метара на Кванташкој, Млечној и пијаци „Палић”. Продаје се и земљиште од 58 хектара, 45 ари и 50 квадратних метара, уз напомену да је до 15. новембра у закупу. У понуди су и машине, постројења и опрема у Хоргошу, али и дугорочни финанијски пласмани – потраживања од радника по основу откупа станова и 937 акције предузећа „Пољопривредна стручна служба” АД Суботица.

Предузеће „Зрнокооп” ДОО Кула у стечају биће на лицитацији која ће се одржати 16. маја у просторијама Рајфајзен банке АД Београд. По почетној цени од 106.650.000 динара продају се зграда млина, управна зграда, усипни кош, вертикални елеватор, неколико силоса, млин за кукуруз, сушара за житарице, магацин, резервоар за нафту, трафостаница, портирница и летњиковац. Осим тих непокретности, продаје се и опрема која је у функцији њиховог коришћења, као што су колска вага, резервоар за нафту, млинска опрема за пшеницу, млинска опрема за кукуруз, опрема сушаре за житарице...

На основу Закључка стечајног судије Привредног суда у Сомбору од 20. децембра 2010. године и одлуке Одбора поверилаца од 26. децембра 2018, стечајни управник огласио је за 16. мај продају предузећа „Гепро” ДОО из Апатина у стечају. По процењеној вредности од 5.822.145 динара у понуди је пословна хала за ферт-гредице. Хала је од тврдог материјала, а унутрашња површина зидова је 707 квадрата.

За 17. мај је у Привредном суду у Сремској Митровици заказана продаја имовине предузећа „ВРЦ ланд” ДОО у стечају из Шимановаца. Предмет продаје је земљиште површине осам хектара, девет ари и 67 квадратних метара, а почетна цена је 52.690.708,37 динара. Пет дана касније, 22. маја, други пут ће на продаји бити имовина сремскомитровачких „Путева” АД у стечају. Почетна цена непокретне и покретне имовине је 194.741.896 динара, а лицитација се одржава у Агенцији за лиценцирање стечајних управника – Одељење за стечај у Новом Саду. Најзначајнију имовину „Путева” чине зграда комуналних делатности, управна зграда, као и покретна имовина.


Прва јавна продаја „Млинстепа”

Прва јавна продаја имовине ДОО „Млинстеп” у стечају из Степановићева биће одржана 24. маја у Новом Саду. Почетна цена за млин са складиштем, канцеларију и лабораторију, радионицу за електричаре, портирницу и вагарску кућицу, кип-платформу с бункером, складиште, неколико силоса, сушару, трафостаницу и земљиште је 170.872.276,96 динара.

У цену су урачунати и опрема, односно рачунари, монитори, штампачи и клима-уређаји у управној згради у Новом Саду, као и земљиште у Степановићеву.


Јавно надметање за продају непокретне имовине „Фиделинка некретнина” д. о. о. у стечају Суботица одржаће се 23. маја у Суботици, а почетна цена је 693.592,20 динара. За ту цену нуди се пословни простор – две просторије за које није утврђена делатност, као и рибарница у Бајмоку. За 30. мај у Агенцији за лиценцирање стечајних управника заказана је продаја непокретне имовине „Тргопродукта” АД у стечају из Панчева. По почетној цени од 4.526.877,16 динара продаје се пословни простор у Панечву, који чине пет просторија за које није утврђена намена.

Последњег дана овог месеца, 31. маја, у Новом Саду на продаји ће бити имовина предузећа „Дрвогрмеч” ДОО у стечају. Предмет продаје је пословни простор у Новом Саду у Улици Илије Огњановића, а реч је о делу двособног стана. У огласу се наводи да је реч о пословном простору од 97,61 квадратних метара, уз напомену да објекат није легализован и да није решено питање грејања. Почетна цена је 4.545.000 динара.

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести