Пирот други по примањима у Србији

ПИРОТ: Становници града Пирота зарадили су у просеку по 71.733 динара у новембру месецу прошле године, највише у новијој историји града на Нишави, чиме су се сврстали на друго место по просечним нето зарадама у Србији, показују подаци Завода за статистику Србије.
novac banka
Фото: Tanjug (S. Radovanović, ilustracija)

Тиме су се нашли одмах иза београдске општине Врачар, где је у истом месецу у просеку зарађено 79.024 динара, преноси Југмедиа.

"Према сазнањима којима располажем, у том месецу је дошло до неке исплате на Коридору и у још једној страној фирми где ради 250 радника и где су исплаћене две плате пред Нову годину", каже градоначелник Пирота Владан Васић.

Висока примања запослених у Пироту увећала су нето новембарски просек у целом Пиротском округу за 30 посто, с просечним примањима од 62.899 динара, а увећан је и салдо у градском буџету од пореза и доприноса на зараде.

Пирот и Пиротски округ се и иначе годинама добро котирају на листи просечних нето зарада у Србији, будући да се током године он креће од 52.000 до 55.000 динара, највише на југоистоку Србије.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести