ПКС тражи додатно тумачење Уредбе о ограничењу цена деривата

БЕОГРАД: Привредна комора Србије затражила је од Владе Србије додатно тумачење Уредбе о ограничењу цена нафтних деривата, јер грађевинске компаније и занатске пиваре имају проблеме у пословању због тумачења ове Уредбе која забрањује точење горива у цистерне на бензинским станицама.

Комори су се јавиле грађевинске компаније које указују да не могу помоћне машине - ваљкове, финишере, фрезе, ровокопаче и друге да транспортују до бензинских пумпи већ их на градилишту опскрбљују горивом, саопштила је ПКС.

Такође, произвођачи занатског (крафт) пива истичу да имају проблем у производњи, јер ове фирме дизел гориво сипају у мале цистерне на бензинским станицама на којима се обавља малопродаја и то гориво користе за агрегате у производњи.

Како је у члану 4. уредбе наведено да се испорука деривата врши "искључиво утакањем у погонске резервоаре превозних средстава", произвођачи занатског пива страхују за производњу јер већина планира почетак кувања пива следеће недеље за летњу сезону.

Због ових проблема ПКС је затражила од Владе Србије и надлежних институција додатно тумачење Уредбе о ограничењу цена нафтних деривата у вези са снабдевањем горивом грађевинских и производних компанија.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести