ПКВ и Новосадски сајам потписали протокол о сарадњи

НОВИ САД: Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић и генерални директор Новосадског сајма Слободан Цветковић потписали су данас у ПКВ Протокол о међусобној сарадњи.
Slobodan Cvetković i Boško Vučurević potpisali u PKV Protokol o međusobnoj saradnji Foto: PKV
Фото: Слободан Цветковић и Бошко Вучуревић потписали су у ПКВ Протокол о међусобној сарадњи Фото: ПКВ

Вучуревић је оценио да су Новосадски сајам и ПКВ значајне институције које својим активностима доприносе даљем развоју привреде у АП Војводини, а самим тим и у Републици Србији, а Цветковиоћ навео да постоји сет активности конкретизованих заједничком организацијом сајмова, али и бројним привредним делегацијама из иностранства које посећују манифестације у Новом Саду или привредницима из наше земље који одлазе у друге државе.

Вучуревић је навео да је у прва два месеца текуће године индустријска производња у Војводини у односу на исти период прошле године забележила раст од 5,5 одсто, а да је вредност спољнотрговинске робне размене за 14 одсто виша него у истом периоду лане. 

"Посматрано по групама земаља, најважнији трговински партнер Војводини су земље чланице Европске уније које чине близу 65 процената укупне робне размене, док су на другом месту земље Западног Балкана, које су груписале преко 12 одсто од укупног извоза Војводине", навео је Вучуревић и додао да је у Војводини у јануару 2019. повећана просечна зарада, па је без пореза и доприноса износила 51.064 динара.

Фото: Слободан Цветковић и Бошко Вучуревић потписали у ПКВ Протокол о међусобној сарадњи Фото: ПКВ

Цветковић је истакао да Новосадски сајам генератор привредног развоја, те да је допринео бољим резултатима у овој години. "Потврда тога, на неки начин је и изузетно интересовање за наступ на Пољопривредном сајму, за који се тражи квадрат више", казао је и додао да ће ове године први пут бити и Земља партнер - Италија и Земља пријатељ - Тунис. 

Потписници су истакли да је Сајам наука за привреду један је од конкретних примера сарадње две институције. Вучуревић је најавио да ће током Пољопривредног сајма од 11. до 17. маја, ПКВ организовати многобројне активности. Очекују се Пословни форуми са представницима Руске Федерација, Чешке Републике и земаља из региона. 

ПКВ ће организовати и округли сто у сарадњи са привредним коморама из земаља региона. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести