ПКВ: Конституисан Савет за занатство и старе занате

НОВИ САД: У циљу афирмације занатства кроз самозапошљавање, развој предузетничких идеја и заштиту културног наслеђа данас је конституисан Савет за занатство, старе занате и предузетништво при Удружењу услуга Привредне коморе Војводине (ПКВ).
p
Фото: Tanjug

Један од основних задатака овог Савета је подизање свести о значају очувања и унапређења традиционалних вредности старих заната, нематеријалног културног наслеђа Војводине и развоја предузетништва које постаје све важнији фактор у укупној привредној активности наше земље, изјавио је Бранислав Мамић, секретар Удружења услуга ПКВ.

У том правцу, Савет ће своје активности усмерити ка стварању што повољнијег амбијента пословања и унапређења положаја занатлија и предузетника и промоцији њихових производа и услуга, поручио је Мамић, наводи се у саопштењу ПКВ.

За председника Савета изабран је Славко Новаковић, председник Удружења занатлија Новог Сада, а за заменика председника Ђорђе Радивојков, власник СЗР Мушки фризер "Сава“ из Новог Сада.

Новаковић је том приликом рекао да формирање Савета види "као прилику и место за заједничко деловање у правцу остваривања основне статусне улоге и позиције како предузетника и њихових удружења, тако и привредних комора у Војводини и Србији".

Веома је важно да се у овом делу привреде чује наше виђење тренутне привредне ситуације, као и праваца потребног заједничког деловања, навео је он и додао да од Савета очекује да буде место усаглашавања заједничких интереса и предлагања мера за побољшање услова пословања, економског положаја и организационог деловања предузетника а пре свега занатлија.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести