Почела обнова пута Шабац - Сремска Митровица

ШАБАЦ/МАЈУР: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Зорана Михајловић, присуствовала је данас почетку радова на реконструкцији државног пута Шабац - Сремска Митровица.
zorana-mihajlovic
Фото: Министарство грађевине

„Пуно радимо на територији Шапца и Мачванског управног округа и често долазимо, јер желимо да покажемо да нико не сме да дели људе у Србији и да их дискриминише на основу тога за кога гласају“, поручила је Зорана Михајловић код шабачког села Мајур.

На дан почетка радова на реконструкцији шест километара пута, од којих ће најмање три бити урађена до краја године, она је поручила да председник Александар Вучић, Влада Србије и министарства не праве разлику ко за кога гласа него раде све што могу за грађане јер су све то наши грађани.

"Градимо јер желимо да покажемо да не сме нико да дели људе", рекла је Михајловић и подсетила на случајеве неких насеља на територији Шапца где градска власт не улаже јер су грађани гласали за СНС.

"Све што можемо урадићемо а они који деле људе верујем да неће добити поверење на следећим изборима", рекла је она.

Одговарајући на новинарско интересовање она је рекла да је у последње три године републичка власт реконстуисала више од 50 километара путева на територији Шапца иако је то била градска обавеза.

Потпредседница Владе најавила је да ће почетком новембра почети радови на мосту на Сави дела будуће брзе саобраћајнице Рума - Шабац - Лозница чија ће изградња трајати најмање три године.

"Без добрих путева и развијене инфраструктуре нико не може да размишља да остане овде и да развија своје послове", рекла је она.

Србија почиње изградњу шест аутопутева а за аутопут ка Босни и Херцеговини, за који су уговори парафирани, са српске стране све је спремно, рекла је она и додала да не очекује никакве проблеме око те инвестиције.

Како је истакла очекује да 8. октобра председници Вучић и Ердоган у Србији почетак градње тог аутопута и свечано обележе.

Она је истакла значај решавања пружних прелаза на овој територији као и реконструисане пруге Шабац - Лозница и најавила да ће држава Србија пошто има новца у наредних пет година комплетно средити све путне прелазе преко пруга којих у држави има преко 2,2 хиљаде.

Директор "Путева Србије" Зоран Дробњак у Мајуру је данас рекао да је само ове године на територији Шапца урађено 22 километара путева.

Он је истакао да ће реконструкција овог пута коштати 109 милиона динара, да су средства обезбеђена а да је извођач фирма Предузеће за путеве Ваљево, и додао да ће ако време буде лепо до краја године бити завршено и више од планирана три километра.

Начелник Мачванског управног округа Владан Красавац рекао је реконструкција овог пута од изузетног бенефита за грађане јер је то саобраћајница којом се најбрже стиже до аутопута.

"И ова инвестиција је показатељ да министарство размишља о локалним самоуправама. Наш округ је велико инфраструктурно градилиште овог лета а све што је договорено са министарством је и урађено", рекао је он.

Председник Месне заједнице Мајур Иван Нешковић рекао је да се на реконструкцију овог пута чека више од 20 година, навео бројна улагања у улице, тротаре и путне прелазе преко пруга који су изведени.

"Наш план је да се ураде још неке улице али приритет је реконструкција фискултурне сале школе која има 880 ученика а за тај посао су обезбеђена средства и одобрен пројекат", рекао је он и додао да ће тај посао бити урађен са реконструкцијом школе.

Он је истакао да су грађани Мајура показали на изборима коме верују и шта подржавају и додао да му је драго да Влада Србије препознаје интересе грађана.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести