Почела припрема пројекта за брзу саобраћајницу до Зајечарa

ЗАЈЕЧАР: Почела је израда пројектно-техничке документације за изградњу брзе саобраћајнице од Параћина до Зајечара, изјавила је данас у Зајечару потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
put, tanjug
Фото: Tanjug/D.Aničić, arhiva

Тај пројекат ће бити део великог инвестиционог плана, који је најавио председник Србије Александар Вучић.

"Већ се ради на пројектно техничкој документацији за брзу саобраћајницу Параћин - Зајечар и надамо се да следеће године можемо да разговарамо о начинима финансирања", рекла је Михајловић након разговора с начелником Зајечарског округа Владаном Пауновићем и челницима локалних самоуправа тог округа о актуелним и планираним инфраструктурним пројектима.

Истакла је да се за сада процењује да ће у изградњу брзе саобраћајнице од Параћина до Зајечара бити уложено између 450 и 600 милиона евра.

Михајловић је рекла да ће у оквиру великог инвестиционог плана само у Зајечарском округу у пројекте бити уложено најмање 2,5 милијарде евра.

Министарка је истакла, такође, да је само на данашњем састанку договорено да држава додатно уложи у путну инфраструктуру тог округа, поред редовних средстава, око 2,7 милиајарде динара и да ће новац добити не само Зајечар, већ и Сокобања, Бољевац, Књажевац и друге општине.

Она је рекла да ће бити уложено доста новца и у железничку инфраструктуру и да се већ сада раде две деонице пруге Ниш - Зајечар у вредности око 11 милијарди динара.

Председник Србије је недавно најавио да ће се градити брза саобраћајница од Параћина до Бољевца, Зајечара и граничног прелаза са Бугарском Вршка Чука, са краком према Бору, као и да ће бити направљена за само неколико година.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести