Почиње реконструкција пруге Кикинда - МСК Кикинда

БЕОГРАД: "Инфраструктура железнице Србије“ саопштила је да ће у понедељак, 25. новембра, почети реконструкцију пруге Кикинда - МСК Кикинда, у дужини од шест километара.
pruga, tanjug
Фото: Tanjug/ D.Aničić, ilustracija

Ова пруга биће реконструисана први пут након више деценија.

"Инфраструктура железнице Србије“ пругу Кикинда - МСК Кикинда реконструисаће самостално, односно сопственим средствима, опремом и људством, а у оквиру трогодишњег програма обнове регионалних пруга у Србији који је започела 2018, каже се у саопштењу.

Планирано је да радови на реконструкцији шест километара ове пруге буду завршени у марту 2020. године, а укупна процењена вредност посла износи 3,36 милиона евра.

По завршетку радова, брзина возова са садашњих 10 километара на сат биће подигнута на 50 километара на сат, а осовинско оптерећење ће са садашњих 16 тона по осовини, бити подигнуто на 22,5 тона.

Овом деоницом за потребе МСК Кикинда месечно саобраћа око 550 до 600 теретних вагона, а њима се највише превози сирћетна киселина и метанол, па ће реконструисана пруга омогућити бржи и квалитетнији транспорт ове робе железницом, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести