Подршка Министарства - милијарду динара бесповратно за набавку опреме

БЕОГРАД: Министарство привреде објавило је данас Јавни позив за доделу бесповратних средстава за привредне субјекте, у оквиру Програма подршке малим и средњим предузећима за набавку опреме у овој години, а за реализацију овог програма опредељено је милијарду динара.
cigle, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Јавни позив је отворен док се расположива средства не утроше, а најкасније до 31. децембра.

Висина бесповратних средстава која се може доделити предузећу одређује се у односу на број запослених: 1 запослен може добит до 1 милион динара, 2 до 5 запослених до 2,5 милиона, 6 и више запослених до 5 милиона динара.

Циљ Програма, који спроводи Министарство привреде у сарадњи са Развојном агенцијом Србије, одабраним пословним банкама и лизинг компанијама, јесте јачање конкурентности привредних субјеката, унапређење пословања и интернационализације, као и креирање нових радних места кроз инвестиције у опрему, кажу у ресорном министарству.

Средства опредељена Програмом намењена су за суфинансирање набавке нове производне опреме и опреме директно укључене у процес производње размењивих добара и извођење грађевинских радова.

Предузећа која испуне услове Програма и којима банке, односно лизинг компаније укључене у реализацију условно одобре кредит/финансирање, могу остварити право на суфинансирање до 25 одсто нето вредности набавке производне опреме.

Учешће привредних субјеката износи пет процената од укупне вредности опреме, док се остатак обезбеђује из кредита пословних банака или финансијског лизинга лизинг компанија укључених у спровођење овог Програма.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести