Подстицање женског предузетништва у врху приоритета

БЕОГРАД: Подстицање женског предузетништа је у врху приоритета Министарства привреде, изјавила је министарка Анђелка Атанасковић током посете компанији С.Ц.С. Плус у Књажевцу, саопштило је Министарство.
Atanaskovic Andjelka/Ministarstvo privrede
Фото: Министарство привреде/Анђелка Атанасковић

Ова компанија запошљава око 170 радника, а води је Лидија Николић која је и сувласник предузећа.

Министарка Атанасковић је истакла да је реч о компанији која добро послује и представља пример добре праксе.

Она је нагласила да је подстицање женског предузетништва у врху приоритета ресора којим руководи, и додала да обиласци породичних предизећа које воде жене треба да буде мотив и другим дамама да се отисну у предузетничке воде.

Фирма С.Ц.С. Плус извози више од 90 одсто својих производа, чиме су обезбедили своју будућност.

Посебно је важно што чак и у овом времену они и даље извозе своје производе. Желимо да примерима добре праксе покажемо да упорним радом и трудом жене могу да послују успешно. Ресор на чијем сам челу од ове године додељује средства женама које одлуче да покрену свој бизнис. Поред бесповратних средстава пружамо и менторинг, што је изузетно значајно у првом периоду пословања, рекла је Атанасковићева.

Она је позвала не само жене, већ и остале почетнике у бизнису, али и све друге привреднике да се пријаве за неки од програма Министарства привреде.

Један од власника компаније, Милош Николић рекао је да С.Ц.С. Плус послује од 1997. године, а да су велику помоћ у развоју имали од локалне самоуправе, Фонда за развој, као и других подстицајних мера државе.

Почели смо са 20 радника, а сада имамо више од 170 запослених. Целокупна производња од дрвета и фурнира намењена је европском тржишту, рекао је Николић.

Он се захвалио министарки на посети наводећи да је то подстрек за даљи рад и напредак.

Председник општине Књажевац Милан Ђокић рекао је да та општина предњачи у Зајечарском округу по отварању нових радних места.

Надам се да ћемо и у наредном периоду, а уз помоћ ресорног министарства успети да запослимо још већи број људи, а да онима који већ раде омогућимо веће зараде, рекао је Ђокић.

Он је додао и да је министарку упознао са неким од инвестиционих локација које општина жели да развије у наредном периоду уз помоћ Владе Србије и Министарства привреде.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести