Понавља се тендер за ЈАТ технику

БЕОГРАД: Министарство привреде поништило је поступак приватизације ЈАТ Технике пре неколико дана, а како је потврђено порталу Б92 понавља се други јавни позив.
avion, pixabay.com
Фото: pixabay.com

Наиме, тендер се понавља из процедуралних разлога, што значи да је у процесу претходног било извесних неправилности.

Поништава се поступак продаје капитала субјекта приватизације ЈАТ-Техника друштво са ограниченом одговорношћу за одржавање и поправку ваздухоплова из Сурчина. Све до сада предузете радње у вези са овим поступком стављају се ван снаге, речено је за портал Б92 у Министарству привреде.

Министарство привреде је објавило 24. јуна први јавни позив за учешће у поступку јавног прикупљања понуда са јавним надметањем ради продаје капитала ЈАТ-а, а почетна цена на јавном надметању износила је 100 одсто процењене вредности капитала, односно 20,4 милиона евра,

Одлуком Министарства привреде од 1. августа овај поступак је проглашен неуспешним, а други позив објављен је 2. септембра.

Током трајања овог поступка, установљено је да постоје одређена питања у вези са спровођењем поступка приватизације која је потребно претходно размотрити и решити како би се овај поступак спровео на исправан и ефикасан начин.

ЈАТ техника је предузеће у власништву државе које се одвојило од ЈАТ-а 2006. године.

Раније је најављивано да је ова компанија већ требало да нађе купца, али се на тендер за приватизацију 2008. године нико није јавио, иако је вредност компаније својевремено процењивана на 100 до 200 милиона евра.

Својевремено, за купца ЈАТ технике конкурисао је и арапски фонд Мубадала и то преко швајцарске фирме СР "Техникс сервисес" у којој је имала већински удео.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести