Поповић: Изградња српско-кинеског индустријског парка почетком 2020.

БЕОГРАД: Изградња Српско-кинеског индустријског парка у Београду требало би да започне почетком следеће године, саопштено је данас после састанка министра за иновације и технолошки развој Ненада Поповића се представницима компаније China road and bridge corporation.
nenad popovic, tanjug jpap
Фото: TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

На састанку је потврђено да спровођење радњи неопходних за почетак изградње Индустријског парка тече по плану, саопштено је из кабинета министра после састанка на коме је о напретку овог пројекта.

Поповић је истакао да је у току израда Мастер плана и да ће Индустријски парк у Београду бити пројектован по узору на најбоље и најмодерније индустријске паркове у Кини и свету.

"Ради се о Индустријском парку који ће се простирати на 330 хектара земљишта код Пупиновог моста у Борчи, градиће се у три фазе а укупна инвестиција износи око 300 милиона евра", рекао је он и навео да се очекује се да ће у парку бити "директно отворено 10.000 нових радних места а индиректно још 15.000".

Поповић је навео да се ради о високотехнолошким радним местима и "да ће Индустријски парк у Београду бити центар иновационог развоја у овом делу Европе, са бројним иновационим компанијама, факултетима, најмодернијим лабораторијама за истраживања и развој, посебно у области вештачке интелигенције и роботике, у чему су Кинези лидери у свету".

Он је указао да ће изградња овог парка допринети да млади остају у Србији, као и да се наша земља профилише као једна од најатрактивнијих иновационих и ИТ дестинација за инжењере из иностранства.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести