Порески календар за фебруар, естради рок до среде

БЕОГРАД: Пореска управа објавила је Календар обавеза плаћања пореза за физичка и правна лица за фебруар, а први на листи који су дужни да до среде 5. фебруара доставе уговоре о приходима су - естрадни менаџери.
poreznici, tanjug
Фото: Tanjug/O.Toškić, ilustracija

Они који исплаћују приходе по основу естрадних програма забавне и народне музике и других забавних програма дужни су да доставе пријаву и обавештење до 5. у месецу за уговоре закључене у претходном месецу, саопштили су порезници.

Сви послодавци који имају обавезу запошљавања особа са инвалидитетом дужни су такође, најкасније до среде, да доставе извештај Пореској управи у свом седишту.

До 10. у месецу је рок за подношење пореске пријаве и плаћање пореза на премије неживотних осигурања за претходни месец као и задњи дан за подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за претходни месец од стране пореског дужника (из члана 10. Закона о ПДВ).

Осам дана касније, односно до 18. фебруара је рок за плаћање месечних аконтација пореза и доприноса на приходе од самосталне делатности за претходни месец.

У Пореској управи објашњавају да предузетник који води пословне књиге, месечну аконтацију пореза плаћа у року од 15 дана по истеку сваког месеца, а на основу поднете пореске пријаве ППДГ-1С.

Када је реч о паушалцима, аконтацију пореза плаћају у року од 15 дана по истеку сваког месеца, а на основу решења Пореске управе.

Надлежни наводе да је до истог дана дат рок за плаћање доприноса за свештенике и верске службенике, за домаће држављане запослене у иностранству и за иностране пензионере за претходни месец.

На листи је, између осталог, наведен и рок за подношење пореске пријаве и плаћање акцизе на електричну енергију за крајњу потрошњу за претходни месец...

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести