Потписивање уговора за Фрушкогорски коридор, радови наредне године

НОВИ САД/БЕОГРАД: Уговор за изградњу Фрушкогорског коридора, на који се деценијама чекало, биће сутра потписан с кинеском компанијом ЦБРЦ, најавила је потпредседница владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић и додала да ће следеће године бити започети радови.
Илустрација М. Ковачевић/Pokrajinska vlada/video
Фото: Илустрација М. Ковачевић/Pokrajinska vlada/video

Потписивању уговора вредног 606 милиона евра ће, како је најавила Михајловић, присуствовати и председник Србије Алекснадар Вучић.

Деценијама се говорило о овом коридору, а ми смо завршили преговоре, до краја године завршићемо пројектно-техничку документацију и следеће године започећемо радове. Тренутно се изводе радови на 250 км ауто-путева, а у плану је још толико. Путеви повезују људе, а то доноси бољи живот, рекла је Михајловићева.

Како је истакла, тренутно се изводе радови на 250 километара аутопутева, а у плану је још толико.

Фрушкогорски коридор ће званично бити брза саобраћајница од Руме до Новог Сада у дужини од 47,7 километара, која ће спојити аутопутеве ка Шиду и Суботици.

Влада Србије је половином септембра одобрила уговор за изградњу Фрушкогорског коридора у оквиру којег ће бити изграђен и тунел кроз Фрушку гору од 3,5 километара, који ће бити најдужи тунел у Србији. Такође, биће изграђен још један мост преко Дунава од 1,8 километара.

Фрушкогорски коридор ће имати четири коловозне траке ширине по 3,5 метра, али неће имати зауставне траке, због чега се неће водити као класичан аутопут већ као брза саобраћајница.

Изградња Фрушкогорског коридора је важна, јер се он надовезује на правац Рума - Шабац-Лозница.

Он ће, како је навела министарка, повезивати три општине: Нови Сад, Ириг и Руму, а решиће и проблем проласка теретних возила преко Фрушке горе и кроз Ириг.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести