Предузетници воле да стоје у реду, а не фирму из фотеље

БЕОГРАД: Од почетка године у Србији основана су 9.902 нова предузећа, што је раст од 2,6 одсто у односу на исти период прошле године, међутим, свега три процента предузетника је своје фирме регистровало електронским путем иако им Агенција за привредне регистре (АПР) пружа ту могућност.

Подаци указују на то да се грађани и даље најчешће одлучују да прошетају до АПР-а, чекају на шалтерима али и да папире за регистрацију пошаљу поштом. 

Око 78 одсто предузетника је своје регистрационе пријаве за оснивање поднело лично, доласком на шалтер у београдску канцеларију и 13 организационих јединица АПР-а или преко једне од 135 општинских канцеларија с којима АПР има сарадњу. 

"Поштом је своје пријаве послало 19 одсто будућих предузетника, док је свега три процента предузетника поднело електронску регистрациону пријаву", наводе у АПР-у. 

Нових предузетника више је за 6,32 процента од почетка године у односу на исти период прошле, а од јануара до краја јуна ове године из Регистра је обрисано 11.259 предузетника што је за 7,88 процената више него у истом периоду протекле године. 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести