Прекинут уговор о производњи пива у БИП-у

БЕОГРАД: Компанија М6 ЕДЕН СРБ прекинула је уговор о пословној сарадњи за Београдском индустријом пива (БИП) у стечају, па је од 1. јула почео процес измиривања обавеза према запосленима и свим повериоцима, наводи се данашњој изјави из ове компаније.
krigla pivo
Фото: pixabay.com

Наводе да су веровали у могућност развоја једне од највећих пивара у региону и са ентузијазмом кренулу и њену обнову пре две године, али да нема могућности за успех. 

Покушали смо да направимо нешто позитивно за Београд, за Србију, да дамо дух и живот једној компанији која је 180 година симбол Београда. Нажалост, без обзира на велика месечна улагања, посвећеност и ентузијазам, нисмо успели, јер с овим концептом нема могућности за успех, саопштено је из ове компаније.

Из компаније поручују и да то не значи да ће се повући, "јер Београду је потребно квалитетно пиво".

Продужићемо у другачијем смеру са другим концептом. Могућ је почетак улагања у будућности у нове пројекте у Србији, наводе у саопштењу.

Медији су раније данас јавили да ће Београдска индустрија пива највероватније бити затворена веома брзо, као и да су радницима у производњи подељени откази.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести