Преполовљена добит Фолксвагена, испоруке се опорављају

БЕРЛИН: Оперативна добит Фолксвагена за 2020. годину је готово преполовљена, али је у четвртом тромесечју забележен снажан опоравак испорука, саопштено је данас из те немачке компаније.
folksvagen
Фото: pixabay.com

Највећи светски произвођач аутомобила је прецизирао да је целогодишња оперативна добит, искључујући трошкове везане за скандал с емисијом гасова из дизел мотора, износила 10 милијарди евра (12,2 милијарде долара) у односу на 19,3 милијарде евра годину дана раније, преноси Ројтерс.

Нето новчани ток у аутомобилској дивизији VW-а износио је око 6,0 милијарди евра.

„Испоруке возила групе Фолксваген купцима наставиле снажан опоравак у четвртом тромесечју и чак су премашиле испоруке из трећех квартала 2020“, наводи се у саопштењу групе.

Продаја аутомобила VW-а је у децембру порасла за 1,7 посто, док је у Европи у истом месецу број регистрација нових аутомобила опао за скоро 4,0 процента, према недавним подацима Европске асоцијације произвођача аутомобила (АЦЕА).

Након објаве пословног резултата, акције Фолксвагена су на трговању до 11.58 часова по средњоевропском времену преокренуле силазни тренд, ојачавши за 1,5 посто на 164,32 евра.

Очекује се да ће VW група објавити детаљне пословне податке за 2020. годину 16. марта.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести