Препорука Привредне коморе Србије да од данас продавнице раде до 17 часова

БЕОГРАД: Привредна комора Србије (ПКС) ће данас дати препоруку Министарству државне управе и локалне самоуправе и Влади Србије да се радно време продавница продужи већ од данас до 17 часова, изјавио је Жарко Малиновић, секретар Удружења за трговину ПКС.
privredna komora srbije
Фото: PKS

Малиновић је за ТВ Прву рекао да је циљ продужења радног времена малопродајних објеката, смањене гужви испред радњи али и редуковање притиска на трговце.

"Ми ћемо дати препоруку Министарству државне управе и локалне самоуправе и Влади да локалним самоуправама дају јасну инструкцију да се радно време продужи до 17.00 часова, како бисмо смањили притисак на трговце, а самим тим смањили и гужве које смо могли да видимо испред радњи", поручио је Малиновић.

Он је додао да ланац снабдевања функционише добро и да намирница има у довољној количини, као и да се брзо допуне када нестану са полица.

Малиновић је истакао да је понашање потрошача било исто као и за прошлогодишње празнике и додао да су намирнице као што су брашно и со имали пад тражње прошле недеље.

Поновно отварање зелених пијаца, каже Малиновић, смањиће гужве на категоријама свежег воћа и поврћа и олакшаће умногоме рад одређеном броју произвођача који нису могли да се прилагоде мери е-пијаце.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести