Пријаве кандидата за "Прву плату" од четвртка до 8.новембра

Руководилац Центра за едукацију и дуално образовање Привредне коморе Србије (ПКС) Мирјана Ковачевић каже да је одзив послодавца за оглашавање позиција био изузетно добар и да су понудили приближно 17.000 позиција за 28.000 радних места.
Rukovodilac Centra za edukaciju i dualno obrazovanje PKS Mirjana Kovačević  Foto: Tanjug/video
Фото: Руководилац Центра за едукацију и дуално образовање ПКС Мирјана Ковачевић  Фото: Танјуг/видео

БЕОГРАД:  Због великог интересовања послодаваца и незапослених лица за учешће у програму „Моја прва плата“, дефинисани су нови рокови по фазама реализације програма и пријављивање кандидата почеће сутра и трајаће до 8. новембра, док ће избор послодаваца такође почети сутра, а трајати до 15. новембра.

Руководилац Центра за едукацију и дуално образовање Привредне коморе Србије Мирјана Ковачевић каже да је одзив послодавца за оглашавање позиција био изузетно добар и да су понудили приближно 17.000 позиција за 28.000 радних места.

Коначна листа изабраних послодаваца и кандидата, са бројем одобрених извршилаца за сваког послодавца, биће објављена на порталу мојапрваплата.гов.рс, најкасније до 27. новембра ове године.Након објаве следи закључивање уговора између Националне службе за запошљавање, послодаваца и изабраних кандидата, и то у периоду од 28. новембра до 14. децембра.

Влада Србије програм "Моја прва плата" покренула је са циљем да се подстакне оспособљавање за рад младих људи и пружи подршка привреди у решавању проблема недостатка кадрова.Програм предвиђа деветомесечно оспособљавање на конкретним пословима, а за те намене опредељено је две милијарде динара.

Како је недавно саопштено, 10.000 компанија исказало је интересовање и понудило приближно 17.000 позиција за 28.000 радних места.
 

 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести