Пријаве за 100€ у петак, пензионерима аутоматски паре на рачун

БЕОГРАД: Пријава за једнократну новчану помоћ од 100 евра пунолетним држављанима Србије почиње у петак 15. маја и трајаће до 5. јуна ове године.
ministarstvo finansija
Фото: Tanjug/video, ilustracija

Пријава је могућа телефоном или путем портала Управе за трезор док они који примају пензије и новчану социјалну помоћ не морају да се пријављују јер ће за њих исплате кренути аутоматски.

Приликом пријављивања преко портала Управе за трезор или телефонским путем преко контакт-центра, чији ће број бити објављен непосредно пред почетак пријаве 15. маја, грађани ће остављати три податка: ЈМБГ, регистарски број важеће личне карте и назив банке код које је отворен рачун или желе да им буде отворен рачун.

Након првих пријава, од 1. јуна на наведене рачуне очекује се и уплата првог новца.

Сви пунолетни држављани Србије, на дан 24. април ове године, када је држава донела уредбу о исплати 100 евра, и који имају активно пребивалиште на територији наше земље са важећом личном картом могу да се пријаве.

Уколико прималац пензија или прималац новчане социјалне помоћи нема текући рачун, биће му у ову сврху отворен једнократни наменски рачун у Банци Поштанска штедионица, који ће бити угашен након што подигне новац.

Уколико држављанин нема текући рачун, потребно је да се при подношењу пријаве изјасни у којој банци жели да му се отвори једнократни наменски рачун који ће након тога бити аутоматски бити отворен без трошкова.

Након што новац подигну, грађанима ће наменски рачун бити угашен.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести