Продаја ИМР-а - имовина процењена на 2,9 милијарди динара

БЕОГРАД: "Индустрија мотора Раковица" (ИМР) у стечају понуђена је на продају као правно лице, а укупна имовина, која се поред Београда налази и на Златибору, процењена је на 2,93 милијарди динара.
IMR/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Агенција за лиценцирање стечајних управника продају ИМР-а заказала је за 31. мај, а до тада је могуће поднети писане понуде.

Имовину ИМР-а у Раковици чине седам хала с 15 објеката машиноградње и седам магацина који се простиру на 75.000 метара квадратних, самачки хотел на 1.600 метара квадратних, управна зграда, инфраструктурни објекти и власништво над Институтом ИМР.

Део имовине су и издвојени производни комплекс у општини Чајетина, један у месту Шљивовица, који се налази на седам хектара и 84 ара, а други у златиборском месту Љубиш.

Уз ове непокретности, имовина ИМР-а су и целокупна опрема фабрике за производњу мотора и трактора као и потраживања.

Процењења вредност имовине ИМР-а у стечају није минимално прихватљива, нити је обавезујућа или опредељујућа приликом одређивања висине понуде.

Ако је достављена само једна понуда, стечајни управник је дужан да је прихвати ако она износи изнад 50 одсто процењене вредности имовине, а у случају да је нижа од 50 одсто о њој одлучује одбор поверилаца.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести