Производња у Тигар Тајерсу пуним капацитетом 4. маја

ПИРОТ: Компанија Тигар Тајерс Пирот наредних дана спровешће све неопходне припреме како би 4. маја производња у тој фабрици кренула пуним капацитетом, најављено је на састанку у Пироту.
r
Фото: Pixabay.com

"Покретање производње у Тигар Тајерсу од великог је значаја како за саму фабрику, тако и за Пирот и за Србију. Фабрика запошљава близу 4.000 радника и једна је од највећих наших извозника. Осим континуитета производње, ова компанија као приоритет ставља заштиту и безбедност радника", рекао је Драган Стевановић, секретар Удружења за хемијску, гумарску и индустрију неметла ПКС, који је присуствовао састанку одржаном у уторак у Пироту.

Генерални директор Тигар Тајерс Игор Земит упознао је присутне са Главном стратегијом за управљање кризом KОВИД 19 и протоколом MichelinGroup.

У складу са Протоколом, дужни су да сваком раднику, поред осталих средстава заштите, обезбеде и по 3 заштитне медицинске маске, 12.000 на дневном нивоу.

Надлежне службе фабрике су до детаља оперативно разрадиле примену Главне стратегије за управљање кризом KОВИД 19, како би максимално епидемиолошки заштитили раднике, кажу у Привредној комори Србије.

Састанку у Пироту присуствовали су и начелница пиротског округа Драгана Тончић, начелник полицијске управе у Пироту Зоран Богдановић, др Радмила Зец руководилац епидемиолошке службе Завода за јавно здравље Пирота, Лепосава Вељковић, шеф инспекцијске службе за пиротски округ Министарства здравља, као и представници Уговорне окружне привредне коморе Пирот.

Суочена са потешкоћама да реализује редовне активности, компанија Тигар Тајерс зауставила је производњу 23. марта.

У међувремену предузете су све превентивне активности у складу са одлукама, наредбама и препорукама надлежних државних органа ради елиминисања ризика од трансмисије вируса KОВИД-19 међу запосленима током обављања радних задатака, што је, додају у ПКС, дало могућност поновног покретања производње.

Такође и ситуација на тржишту пнеуматика и међународног друмског превоза робе полако се стабилизује што је додатни импулс покретању извозних активности.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести