Проводници поново на продаји, јефтинији за 170.000 евра 

ЈАГОДИНА: АД Холдинг Индустрија каблова Јагодина поново је огласила продају Фабрике проводника у Рековцу, али сада за 169.750 евра јефтиније него пре три дана, када се на оглас нико није јавио. 
Industrija kablova Jagodina/fks.co.rs
Фото: fks.co.rs

На првом огласу, који је трајао до 2. априла, почетна цена је била 679.000 евра, а сада 509.250 евра, речено је данас Танјугу у тој компанији, некадашњем индустријском гиганту који је, осим у Јагодини и Рековцу, фабрике имао и у Ћуприји, Деспотовцу и Драгоцвету.

Нова цена износи 75 одсто тржишне вредности процењене од овлашћеног проценитеља од 15. марта, истичу у "Кабловима". 

На продају су непокретности, грађевински објекти без производне опреме, бруто површине 15.749 квадратних метара, нето површине 14.174 квадратна метра утврђене од овлашћеног проценитеља.

На продаји су производне хале са анексима, магацин, котларница, камионска вага, трафостаница, компресорска станица, рециклација воде, портирница са амбулантом, бараке, црпна станица и резервоар, фекална станица са бунаром, приступни пут и паркинг.

Објекти се налазе на земљишту у државној својини на коме је Холдинг носилац права коришћења.

Откуп продајне документације траје још данас, а цена је 20.000 динара, депозит 25.000 евра, а отварање понуда је 9.априла у Индустрији каблова. Право да учествују на огласи имају домаћа и страна физичка и правна лица.

У Индусутрији каблова Јагодина истичу да је продаја оглашена на основу одлуке Извршног одбора АД Холдинг, Одлуке о сагласности Надзорног одбора, у сагласности са УППР и Комисијом Министарства привреде.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести