Пуштено још два километра аутопута Коридора 10 у саобраћај

БЕОГРАД: Коридори Србије су данас отворили за саобраћај још два километра аутопута на источном краку Коридора 10, на деоници Станичење - Пирот (исток).
Koridor 10 Gradinje/Koridori Srbije
Фото: Коридор 10

У саобраћај је у 12 сати пуштен део деонице 5А Станичење - Пирот (исток) у дужини од два километара новоизграђеног аутопута у пуном профилу, а преостала два километра биће у јавном саобраћају након заврштка опремања тунла "Сарлах" електромашинском опремом и завршетка додатног осигурања две косине на овом потезу. 

Извођач радова на изградњи ове деонице је грчка компанија Актор, саопштили су Коридори Србије.

До сада су, иначе, на источном краку Коридора 10 пуштене у јавни саобраћај деонице: деоница Црвена Река - Чифлик и Чифлик Станичење у дужини од 25,2 км, деоница Сарлах - Пирот Исток, Пирот - Димитровград и обилазница око Димитровграда у дужини од 30,5 км и Станичење - Пирот (сектор 5А) у дужини од 5,5км.

Током 2018. године преостало је да се заврши деоница Банцарево - Црвена Река дужине 12,3 км са којом ће се уједно и пустити завршена деоница Просек - Банцарево дужине 9,4км и опремање тунела Банцарево, Сопот и Сарлах.

Изградња Коридора одвија се уз пуну подршку Владе Србије, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, локалних самоуправа и других учесника у реализацији овог најзначајнијег инфраструктурног пројекта. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести