Рајанер затвара базу у Португалији, следе нова затварања до зиме

ЛИСАБОН: Ирска нискотарифна авио-компанија Рајанер је одлучила да од следеће године затвори своју базу на Међународном аеродрому Фаро на југу Португалије, што ће резултирати губитком од најмање 120 радних места.
rajaner avion
Фото: pixabay.com

То је саопштио синдикат кабинског особља СНПВАЦ, који је за период од 21- 25. августа заказао штрајк, преноси агенција Ројтерс.

Рајанер је у обавештењу синдикату о затварању базе из које лети десет његових авиона током летњег периода, навео да је та одлука последица свеобухватнијих планираних резова услед слабије зараде авио-компаније, приземљења Боинговог авиона "737 макс" и забринутости због Брегзита, изјавио је председник СНПВАЦ Фернандо Гандра.

Тренутак нам се "чини крајње чудним јер долази само неколико дана уочи нашег штрајка у Португалији и у условима када компанија говори запосленима да је број путника порастао за девет одсто у јулу у односу на годину раније, додаје шеф синдиката.

На упит Ројтерса, портпарол Рајанера није желео ни да потврди ни да негира затварање базе, али је рекао, као што је раније најављено, да ће "бројне базе Рајанера бити укинуте или затворене ове зиме", углавном због кашњања у испоруци до 30 Боингових авиона "737 макс".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести