Распродаје се имовине некада чувеног новосадског „Хлеба“

По други пут оглашена је продаја имовине АД „Хлеб” Нови Сад за производњу хлеба, пецива, трговину и угоститељство.
д
Фото: Dnevnik.rs

Предузеће је пре мање од годину, 30. октобра прошле године, решењем стечајног судије Привредног суда у Новом Саду банкротирало. Одбор поверилаца „Хлеба” у стечају дало је 9. августа ове године сагласност да се по други пут на продају понуди целокупна имовина, за коју је овога пута одређена почетна цена од 346.748.145 динара. Јавно надметање одржаће се 17. октобра у 11 часова у „Хлебу” у Новом Саду, Бајчи Жилинског 2.

Продаје се више објеката у оквиру пословног објекта фабрике хлеба и пецива с магацинима и силосима у Улици Бајчи Жилинског. На продају је и више објеката у Улици Гаврила Принципа 20, на локацији „Стара пекара”. У Новом Саду се продаје и руинирани објекат – локација за изградњу стамбене зграде у Улици Данила Киша 21, као и три дворишне стамбене јединице укупне површине 161 квадратни метар у Јеврејској 3, које су тренутно у поседу трећих лица без ваљаног правног основа.

17. октобра у 11 часова јавно надметање

У Петроварадину се продаје пословни простор – самоуслуга од 85 квадратних метара у приземљу пословне стамбене зграде у Прерадовићевој 32.

256 квадратних метара самопослуга у Футогу

У Футогу је на продају самопослуга површине 256 квадратних метара у Улици цара Лазара 40 уз коју је магацински простор од 20 квадрата. Тамо су на продају и два стана од 39 и 37 квадратних метарта у Раде Кондића 3, као и пословни простор за који није утврђена делатност, површине 304 квадратних метара , који је у поседу трећих лица без испитаног правног основа.


Три дворишне гарсоњере

Међу имовином „Хлеба” у стечају која се нуди у оквиру утврђене почетне цене су и три гарсоњере у Новом Саду, Футошки пут 40. Имају по 14 квадратних метара и налазе се у стамбеној згради за колективно становање. Реч је о друштвеној својини која је додељена „Хлебу”, али у гарсоњерама тренутно живе трећа лица без ваљаног правног основа. На продају је и део двоипсособног стана у Новом Саду у Улици Ђорђа Јовановића 7 од 75 квадрата.


Руинирани објекат од 123 квадрата – два неукњижена помоћна објекта и монтажна метална трафостаница у Сремској Каменици, у зони Националног парка „Фрушка гора”, такође се нуде на продају у оквиру имовине тог преудзећа, као и непокретна имовина на Тргу Змај Јове 14, у оквиру којег је продавница од 181 квадратног метра и помоћне зграде од 15 и 45 квадрата. Реч је о ванкњижном власништву „Глеба” у четвртини идеалног дела.

Од покретне имовине нуде се линија за производњу хлеба, професионална пекарска опрема за производњу, силосна опрема, канцеларијски материјал, моторна возила, као и залихе резервних делова и алата, горива, амбалаже...

Љ. Малешевић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести