Руски трговински ланци уговорили увоз воћа, поврћа и меса из Србије

МОСКВА: Водећи руски трговински ланци Магнит, Дикси, Лента уговорили су нове пословне аранжмане с компанијама из Србије на Међународном сајму прехране у Москви, а највеће интересовање су показали за свеж и смрзнут програм воћа и поврћа и месне прерађевине.
moskva sajam
Фото: pks.rs

Приметно је велико интересовање руских купаца, експерата и дистрибутера на Националном штанду Србије где, у оквиру Међународног сајма прехране до 20. септембра, своју понуду представља 13 српских компанија, саопштила је Привредна комора Србије.

На сајму су одржани и иницијални преговори за заједничке инвестиције у производњу различитих врста свеже салате у Србији са циљем пласмана на тржишта Русије и земаља ЕУ.

Штанд српских излагача посетио је амбасадор Србије у Русији Славенко Терзић, који се у разговору са излагачима упознао са плановима и изазовима на које наилазе извозници прехрамбених производа приликом пласмана у Руску Федерацију.

ПКС и Развојна агенција Србије, уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији, организовале су представљање производних програма домаћих компанија у области производње и прераде воћа и поврћа, житарица, месне индустрије и дијететских суплемената.

У оквиру националног штанда Србије у Москви излажу: Југпром Лесковац, Агропром Горњи Таванкут, Миракс Аграр Београд, Чирић х Агро Тител, ПИК Јужни Банат Бела Црква, Флора Интернационал Бечеј, Генеза Кањижа, Фиделинкса Скроб Суботица, Еуро Фриго Пожега, ИТН Група Београд, Златиборац Мачкат, Стојановић Фарм Нови Сад, ПДМ Агро Фруит Пударци.

Наступ на међународном сајму омогућава излагачима да представе своје производе потенцијалним потрошачима и омогуће пласман на нова тржишта, као и да унапреде постојеће и стекну нове пословне контакте.

Традиционално учешће српских компанија на једној од најугледнијих међународних изложби прехрамбених производа у Русији, региону Заједнице независних држава и шире, директно доприноси квалитетнијем позиционирању српских брендова и расту укупног извоза српске привреде.

Сајам “WorldFood Moscow“ један је од водећих међународних сајмова у области прехрамбене индустрије на тржишту Русије и земаља бившег Совјетског Савеза. Постоји 27 година и одржава се на преко 56.000 метара квадратних.

Ове године сајам је окупио 1.600 излагача из 62 земље који су организовани у 44 национална павиљона.

У 2017. години сајам је посетило око 30.000 хиљада посетилаца из 90 земаља који су имали прилику да се упознају са производним програмом више од 1.516 излагача из 62 земље света.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести