Ружић са ММФ о реформи управљања људским ресурсима

Представници мисије Међународног монетарног фонда на челу са Јаном Кесом Мартејном са министром Бранком Ружићем и сарадницима разговарали о реформи управљања људским ресурсима
branko ruzic, tanjug video
Фото: Tanjug (Video)

БЕОГРАД:  Представници мисије Међународног монетарног фонда на челу са Јаном Кесом Мартејном посетили су Министарство државне управе и локалне самоуправе како би са министром Бранком Ружићем и сарадницима разговарали о реформи управљања људским ресурсима.

"Министарство непрестано ради на активностима које имају за циљ боље управљање кадровима у управи, али и стварање бољег радног амбијента", рекао је министар.

Он је истакао да се, иако је реформа система плата одложена, и даље ради на припреми аката који су основа за имплементацију новог система расподеле зарада.

"Заједно са Министарством финансија разматрамо и анализирамо све могућности, ефекте таквог система, како бисмо имали одржив и праведан систем", казао је Ружић и напоменуо да се посебна пажња посвећује условима у којима раде људи у Управи.

Они, каже, морају да имају "достојанствене услове за рад и да буду мотивисани како бисмо од њих и могли да захтевамо да буду још бржи у пружању услуга ка грађанима".

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести