Са Аеродрома у Нишу од јула до 22 дестинације

БЕОГРАД: Аеродром у Нишу од овог лета уводи 12 нових линија до европских дестинација и то авионима компаније Ер Србија, тако да ће се из Ниша летети до укупно 22 дестинације.
aerodrom nis, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Директор “Аеродрома Србије” Михајло Здравковић каже да је увођење нових 12 линија значајно не само за Ниш већ за целу Југоисточну Србију и да пружа велики потенцијал за развој привреде и туризма.

“Ово није само нишки аеродром, већ аеродром свих грађана јужне и источне Србије. Увелико се спремамо за јул и спроводимо све неопходне мере за увођење нових линија”, рекао је Здравковић за ТВ Прва.

На констатацију да нови летови нису комерцијални и да их субвенционише Влада Србије и на питање како ће то утицати на две “лоу кост” компаније које лете са нишког аеродрома, Здравковић је рекао да не очекује да ће те компаније бити “протеране”, већ да ће се авиосаобраћај у Нишу тек развијати.

“Ваздушни саобраћај је све обимнији и потребан је све већи број компанија. Има потенцијала и за развој нових дестинација, очекујемо да ће се развијати и нови комерцијални летови за Француску, Шпанију, Турску, Русију и друге земље”, навео је Здравковић.

Говорећи о улагањима у нишки аеродром, Здравковић је подсетио да се тренутно ради на завршетку система за безбедно слетање авиона - тзв. АЛС систему и на пројектно техничкој документацији за изградњу нове зграде, као и да се припрема изградња новог торња.

Додао је да се очекује да ће до краја јуна бити завршени радови на згради аеродрома “Морава” у Лађевцима код Краљева и да ће бити приведен крају поступак сертификације тог аеродрома у Директорату цивилног ваздухопловства.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести