Са СБ три уговора о зајму за пројекте вредне 142 милииона долара

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали састао се у Београду са потпредседником Светске банке за Европу и Централну Азију Сирилом Милером и том приликом потписана су три уговора о зајму за пројекте вредне укупно 142 милиона долара.
sinisa mali svetska banka
Фото: Tanjug (video)

Министар Мали је потписао споразуме са шефом Канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом за пројекат унапређења електронске управе, затим за пројекат модернизације пореске администрације и за пројекат унапређења трговине и саобраћаја на Западном Балкану уз примену вишефазног програмског приступа.

Већ дуги низ година Србија успешно сарађује са СБ. Мени је драго да су се теме данас промениле у односу на пре пар година. Као што је Милер рекао, пре пет година било је питање финансијске консолидације, великих дугова земље која је била пред банкротом, а данас говоримо о томе на који начин српска економија треба да настави да расте, тако да те стопе раста буду још више и како да унапредимо нашу економију да буде и атрактивнија и конкурентнија, рекао је Мали након потписивања.

Мали је у Министарству финансија истакао да су потписана три важна споразума о зајмовима укупно вредна 142 милиона долара, које ћемо добити под веома повољним условима.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести