СБ покреће програм за иновативна мала предузећа на ЗБ

Светска банка покреће програм PowerUP - "Унапредите свој пословни модел, изградите отпорност и припремите своју компанију за раст", а рок за пријаву на јавном позиву је 30. септембар.
Svetska banka
Фото: Dnevnik.rs

БЕОГРАД: Светска банка покреће програм PowerUP за иновативна мала и средња предузећа и стартап компаније са подручја Западног Балкана под називом "Унапредите свој пословни модел, изградите отпорност и припремите своју компанију за раст", а рок за пријаву на јавном позиву је 30. септембар.

Програм је бесплатан и предвиђено је да траје од октобра до фебруара 2021. године.

Светска банка, у оквиру свог програма PowerUP: Јачање капацитета компанија у раној фази развоја у земљама ЗБ, покреће наменски програм за више од 200 компанија који финансира Европска унија у оквиру Програма за развој и иновације предузећа Западног Балкана (WB EDIF), и спроводи га уз подршку глобалне консултантске компаније Делоитте, наведено је у заједничком саопштењу.

Око 100 компанија са најбољим учинком током програма биће позвано да се у марту 2021. године такмичи у „PowerUP финалу" које ће се одржати на атрактивној локацији на подручју Западног Балкана, и представи своје пословање ексклузивно позваним представницима анђела инвеститора, вентуре капиталиста, успешних предузетника, као и представницима корпорација и медија.

Заинтересована МСП и старт-уп компаније се могу пријавити на инку: www.deloitte.com/rs/powerup. За сва додатна питања, подносиоци пријаве могу контактирати организаторе на CEBAPowerUpWB@deloitte.com.

Програм ПоwерУп је намењен малим и средњим предузећима (МСП) и старт-уп компанијама које су у потрази за новим начинима привлачења нових купаца и клијената, унапређењем својих пословних модела, и које су потенцијално заинтересоване за спољне инвестиције.

Такође, програм је намењен за оне који желе да остваре видљиве резултате у кратком року, изграде отпорност и наставе своје пословање успешно и након пандемије ковид19.

PowerUP програм ће пружити фирмама шансу за умрежавање са другим компанијама, инвеститорима, успешним предузетницима и представницима корпорација.

Све компаније које буду одабране за учешће у овом програму добиће подршку и обуку за даљи развој пословања која ће бити усмерена на јачање отпорности на кризу услед пандемије КОВИД-19 и повећање њихове способности привлачења инвестиција.

Програм пружа значајно практично знање, ствара предуслове за остварење видљивих резултата у кратком року, и фокусира се на теме о купцима и тржишту, финансијској успешности, брендирању, као и вештинама презентовања - pitchinga.

Све компаније које буду одабране за учешће у финалу програма добиће значајну експонираност и признање и биће промовисане путем локалних и регионалних медија.

Три најуспешније компаније на PowerUP финалу добиће „Награду за предузетничку изврсност Западног Балкана“ за различите категорије, као и ексклузивну, прилагођену пословну саветодавну подршку локалних и регионалних стручњака из глобалне компаније за пружање професионалних услуга Делоитте.

За учешће у програму компаније треба да испуњавају следеће критеријуме:

Компаније треба да су регистроване у једној од земаља Западног Балкана укључујући и Србију, треба да послују најмање једну годину, да запошљавају између три и 100 особа и компаније треба да су иновативне и да имају свој производ или услугу која им доноси приход на најмање једном тржишту и за који компанија тежи да повећа продају.

Такође, компаније се не смеју бавити производњом алкохола, дувана или оружја или другим сродним делатностима.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести