Семинар Росатома у Привредној комори Србије

БЕОГРАД: У Привредној комори Србије у понедељак ће бити отворена конференција на којој ће руска Државна корпорација “Росатом”, глобални лидер у области примене нуклеарне енергије у мирне сврхе, представницима српских компанија, научно-истраживачких организација и државних институција представити своје пројекте и план наступа на тржишту Србије.
rosatom
Фото: Logo

Конференција се организује у сарадњи с Кабинетом министра за иновације и технолошки развој Владе Републике Србије Ненада Поповића, као и с Привредном комором Србије.

На отварању скупа, обратиће се министар Поповић, затим, Андреј Хрипунов, шеф Трговинског представништва Руске Федерације у Србији, Борис Арсеев, директор Одељења за међународне послове Државне корпорације “Росатом” и Зоран Вујовић, потпредседник Привредне коморе Србије.

”Росатом” послује на пет континената у преко 50 земаља, запошљавајући чак 250.000 људи у преко 330 предузећа и 37 нуклеарних постројења широм Русије, са 133 милијарде долара унапред уговорених нуклеарних пројеката за наредних 10 година. 

Та руска државна корпорација је лидер у развоју иновација и нових технологија у подручју примене атомске енергије у мирне сврхе, пре свега у областима енергетике, медицине, пољопривреде и индустрије.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести