СЕС: Минимална цена рада да прати потрошачку корпу 

БЕОГРАД: Социјално-економски савет је сагласан да минималну цену рада у наредне три године треба изједначити са ценом потрошачке корпе, која је сада 36.000 динара месечно, изјавио је данас министар за рад Зоран Ђорђевић.
korpa/rha
Фото: Dnevnik.rs

Када је реч о томе колико ће бити повећана минимална цена рада од 1. јауара наредне године, Ђорђевић је рекао Пинку да је јуче имао састанак са министром финансија Синишом Малим, са којим је разговарао на ту тему и да ће имати још један састанак пре седнице Социјално економског савета.

"Како би пробали још једном да се усагласимо. Сада је постигнута потпуно другачија атмосфера у СЕС-у и ту сада постоји дијалог. Изнели смо све што се десава у држави, планове и параметре не само за минималац већ и планове за растерећење привреде, које ће то пратити", рекао је Ђорђевић.

Каже да је заједнички став да треба тежити томе да се у наредне три године достигне ниво минималне потрошачке корпе и да ће то бити циљ.

"Лагано идемо ка томе и мислим да ћемо успети", рекао је Ђорђевић.

Он је истакао да су реформе започете 2014. године дале резултате, али и да код повећања мора да се води рачуна о томе да ли послодавци то могу да изгурају односно да се не би догодило да морају да затварају фирме или после да не могу да дају плате радницима.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести