Синдикат Слога протествује и тражи веће плате у Пошти Србије

БЕОГРАД: Стотинак радника Поште, на позив синдиката Слога, одржало је полусатни протест испред Главне поште у Београду са захтевом да им се повећају плате.
posta, tanjug arhiva
Фото: Tanjug, arhiva

Председник овог синдиката Стефан Митровић рекао је новинарима да траже хитну исплату нераспоређене добити из 2021. године, као и повећање плата за 20 одсто са септембарском зарадом.

Он је казао да су радници поште на рубу егсзистенције, јер око 10.000 запослених прима плату од 50.000 динара.

Додао је да су разговори са пословодством о материјалноим положају запослених дуго без резултата, те да синдикат Слога позива на радикализацију протеста у борби за бољи материјални положај.

На крају протеста Митровић је позвао окупљене да као грађани уђу у шалтер салу поште и провере стање на рачунима, а постанско обезбеђење их је примало једног по једног.

Милорадовић: Захтеви синдиката Слога су нереални

Председник Синдиката поште "Радник" Ненад Милорадовић рекао је Танјугу да су нерални захтеви синдиката Слога, који су данас организовали протест испред Главне поште, као и да синдикат на чијем је он челу очекује повећање плата крајем године.

Додао је да ће о степену повећања плата разговори бити вођени са пословодством и навео да је у марту већ исплаћена добит запосленима, те да су износи били између 51.000 и 52 000 динара.

Милорадовић је оценио да добит никада није била исплаћена тако рано као ове године и да синдикат "Радник" жели партнерство са пословодством, те да очекује да учествује у социјалном дијалогу.

Навео је и да је овај синдикат основан пре два месеца, а да већ има 1.122 чланова.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести