Систем ЕПС-а стабилан уз примену свих мера против короне

БЕОГРАД: Целокупан систем Електропривреде Србије функционише стабилно и поуздано снабдева струјом грађане и привреду уз примену свих мера у у борби против корона вируса, речено је за Танјуг у ЕПС-у.
e
Фото: Tanjug

Производни капацитети раде 24 часа, уз све мере заштите и предострожности.

У ЕПС-у истичу да су од марта добар пример спровођења мера, као и да је тако данас када се најављује нови талас епидемије.
Није стала производња откривке и угља, стабилан је рад у термо и хидроелектранама, дистрибутивни систем је спреман, а оно што је веома важно, мере заштите спроводе се стриктно.

Рад ЕПС-а је организован тако да се производни процеси одвијају неометано.

У свим затвореним просторима у оквиру ЕПС-а обавезне су маске и физичка дистанца.

Запослени су обавештени о мерама које треба да предузму како би се заштитили, о томе где и коме могу да се обрате ако примете симптоме.

Одговорни сектори и службе за безбедност и здравље на раду брину о спровођењу мера заштите.

Енергетски систем ради поуздано све време захваљујући додатним напорима запослених Електропривреде Србије.

Ни инвестициони пројекти нису стали, упркос епидемији, наводе у ЕПС-у.

Највећи еколошки пројекат у Србији на изградњи система за одсумпоравање димних гасова у Термоелектрани "Никола Тесла А" у Обреновцу добро напредује и омогућиће да се емисије сумпор-диоксида смање 10 пута.

Овај пројекат допринеће бољим условима заштите животне средине, као и продужетку рада највеће ЕПС-ове термоелектране ТЕНТ А.

Систем ЕПС-а, кажу, беспрекорно функционисао током ванредног стања, а тако је и сада и нема опуштања.

Људски животи су највреднији, јер људи чине овај енергетски систем највећим у Србији. Обезбеђена су заштитна средства и строго се придржава мера којима се штити здравље радника, поручује ЕПС.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести