Скуп о производњи зелене енергије 6. и 7. октобра у Новом Саду

НОВИ САД: Трећа инвестициона конференција SEE ENERGY Connect & Supply III биће одржана 6. и 7. октобра у Новом Саду, а тема овогодишње конференције биће производња зелене енергије у циљу заштите животне средине и одржива употреба биомасе.
solarni panel, pixabay
Фото: Pixabay

Организатори, Национална асоцијација за биомасу Србија и ГИЗ ДКТИ на свом сајту наводе да је циљ ове конференције упознавање са актуелним пословним и законским окружењем и умрежавање домаћих и међународних компанија укључених у сектор обновљивих извора енергије.

На конференцији ће се разговарати о стању у сектору обновљивих извора енергије, новим перспективама коришћења, развоју, реализацији и одрживости енергетских пројеката, иновацијама у пословању са биомасом, смањењу трошкова у прикупљању биомасе, чистој енергији и заштити животне средине, даљинском грејању обновљивим изворима енергије, привредном окружењу те дрвној биомаси и њеној употреби.

Посебна пажња биће дата Б2Б састанцима, односно повезивању реномираних компанија и међународних институција из сектора обновљивих извора енергије (ОИЕ), како би се додатно подстакао развој овог сектора у југоисточној Европи и успоставили нови пословни контакти између великих компанија, малих и средњих предузећа, те локалних пољопривредних произвођача.

Како наводе организатори, учесници ће имати прилику да се упознају са доступним подстицајима, кредитним линијама и институционалном помоћи за реализацију инвестиционих пројеката у енергетици, са акцентом на анализу ресурса, биомасе и њених ограничавајућих фактора.

Очекује се да на конференцији учествују компаније из Србије, Аустрије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Италије, Мађарске, Немачке, Румуније, Словачке, као и представници државних и покрајинских институција, општина, градова, привредних комора, асоцијација, инвестиционих и комерцијалних банака.

Конференција ће се одржати на два начина и то уз физичко присуство, које подразумева поштовање превентивних мера, и онлајн.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести